Zakelijk systemisch adviseurs zijn vertalers tussen culturen

Zakelijk systemisch adviseurs maken zaken - in de boven- en onderstroom - zichtbaar zodat partijen meer inzicht krijgen in de dynamieken die ze zelf veroorzaken.  Immers, beide stromen hebben hun eigen drives, verleden en doelen.

Dus bij cultuurveranderingen moeten de manieren van kijken van beide stromen meegenomen worden, anders ontstaat er wederzijds wantrouwen.  Wantrouwen omdat ze zich dan niet optimaal gezien voelen. Wat er is moet immers erkend worden. Dat doen is geen oude koeien uit de sloot halen maar oude koeien, netjes en met respect voor wat ze betekend hebben voor de organisatie, op stal zetten.

 

Sjoerd de Vries Org
sjoerd-header

Sjoerd de Vries heeft als zakelijk systemisch adviseur een onderscheidende signatuur in coaching en systemisch adviseren in de overheidssector. Met innovatieve systemische adviesmethoden coacht en adviseert hij bij mens- en organisatievraagstukken.

Sjoerd de Vries is de drijfveer achter het merk sjoerddevries.org. Met zijn achtergrond als manager en bestuurder heeft Sjoerd zowel nationaal als internationaal ervaring met wendbare overheden die sterk beïnvloed worden door maatschappelijke ontwikkelingen. Op een innovatieve wijze mengt hij in zijn werk analytisch en systemisch denken, om vernieuwende vormen en wegen te ontdekken die on the job passend zijn en de mens en organisatie helpen om zijn of haar positie te optimaliseren. Met zijn manier van kijken en doen brengt hij individuen en groepen in beweging, of dat nu politiek bestuurders zijn, directies of anderen in het ambtelijk apparaat.

Advies | Coaching | Onderzoek | Curssussen / Trainingen |  Contact

Comments are closed.