Tafel voor twee

Op zijn bestuurskamer gaan de jasjes uit, drinken we de koffie en plunderen we een bakje met suiker- en poedermelk zakjes, om de mensen waarover we het hebben te representeren op de tafel. Op afstand kijken we, de coachee en de coach, welke positie ze (de zakjes) innemen in het vraagstuk die net naar voren komt. Samen proberen we met gepaste afstand te kijken naar wat er in het grotere geheel van het vraagstuk gebeurt is, naar waar het goed of fout ging.

Naar de gemeente secretaris die deze week een te hoge positie innam in de college vergadering en naar de positie-verwarring die ontstond toen een fractievoorzitter zich in de raad gedroeg  als of hij lid was van het college. Kijken naar wat er in het systeem gebeurt als mensen een foute positie innemen. Welke dynamieken gaan dan spelen.

Sjoerd de Vries Org

sjoerd-header
Sjoerd de Vries heeft een onderscheidende signatuur in coaching en systemisch adviseren in de overheidssector. Met innovatieve systemische adviesmethoden coacht en adviseert hij bij mens- en organisatie vraagstukken.

Sjoerd de Vries is de drijfveer achter het merk sjoerddevries.org. Met zijn achtergrond als manager en bestuurder heeft Sjoerd zowel nationaal als internationaal ervaring met wendbare overheden die sterk beïnvloed worden door maatschappelijke ontwikkelingen. Op een innovatieve wijze mengt hij in zijn werk analytisch en systemisch denken, om vernieuwende vormen en wegen te ontdekken die on the job passend zijn en de mens en organisatie helpen om zijn of haar positie te optimaliseren. Met zijn manier van kijken en doen brengt hij individuen en groepen in beweging, of dat nu politiek bestuurders zijn, directies of anderen in het ambtelijk apparaat.

 

Advies | Coaching | Onderzoek | Curssussen / Trainingen |  Contact

Comments are closed.