OR leden gemeente Groningen samen in transitie

OR leden gemeente Groningen samen in transitie

De training “samen in transitie” was erg succesvol. Samen met OR leden van de gemeente Groningen hebben we gekeken naar hun eigen werk op een systemische en op een theatrale wijze. De cursus ging over hoe je omgaat met met de transitie van je organisatie en met je eigen transitie daarbinnen als ambtenaar en als OR lid.

In deze cursus had ik extra ogen en extra taal meegenomen middels het uitnodigen van een talentvol regisseuse uit Amsterdam, Anna Kogut, die mee keek naar “de helden uit de verhalen” van de OR in transitie. Dit naast het systemische kijken naar vernieuwingen en transitie.

Vanuit drie invalshoeken kijken naar wat transitie doet met ambtenaren, hun organisatie en met de omgeving van deze organisatie. Welke nieuwe positie neem je nu en straks in en wat doet dat met jou, je collega’s en de organisatie. Welke dynamieken spelen er een rol in de boven- en onderstroom nu en wat verwacht je straks van die dynamieken.

Een intensieve, boeiende en integere expeditie naar zaken als: waar komen we vandaan, wie horen er nu en straks bij, wat worden de nieuwe taken en verantwoordelijkheden, hoe zit het nu en straks met de balans van geven en nemen en welke richting neigen we op als organisatie die wilt overleven in een veranderende samenleving.

Comments are closed.