Opstellingen voor ontwikkelende organisaties

Vanaf 2018 werk ik ook, als organisatie-opsteller en systemisch coach, samen met het mooie Leerbedrijf van Tineke van Kooten in Bussum.

Netwerkpartners zorgen er voor dat je fris kijkt naar waar zij al een langere tijd naar kijken. Het leerbedrijf houdt zich bijvoorbeeld bezig met medewerkers die zich blijven vernieuwen omdat ze fit en gretig door willen groeien in hun ontwikkeling ongeacht hun leeftijd.

Sommige teams of medewerkers vinden op de toppen van hun kennis en kundigheden opeens onvoldoende uitdaging.  Dit is een vraagstuk waar veel top leidinggevenden en hun deskundigen mee zitten. Ze kennen hun seizoenen en de seizoenen van hun partners in het veld door en door. Hierdoor dreigen ze niet meer zo fris te kijken als voorheen naar datgene wat in de toekomst op hun of hun organisatie afkomt.

Het is niet de cultuur, de hoge werkdruk of het politieke beleid maar iets anders waardoor ze minder in beweging komen. Er is iets in de onderstroom wat de bovenstroom lijkt te blokkeren. En hoe reageert de onderstroom op een leiding met onvoldoende uitdaging?

Dit doet iets met de dynamiek van een grote groep medewerkers die door deze groep aangestuurd worden.

Een organisatie-opstelling is een krachtige methode om uit te zoeken wat en waar er iets speelt in de onderstroom van de organisatie. Blokkades zijn altijd het begin van toekomstige oplossingen en van toekomstige uitdagingen. Ze willen gezien worden.

Vaak hoor ik van deelnemers na hun organisatie-opstelling: “Ik wist en voelde deze uitkomst eigenlijk al wel maar had er eerder nog geen woorden voor. Nu wel en dat vergroot mijn keuze mogelijkheden en daarmee mijn wendbaarheid”.

Als leidinggevende, als team of als specialist kun je deze tool, de organisatie-opstelling,  aanvragen om veranderingen op gang te houden of om weer op gang te brengen. We kijken met je naar de belemmeringen die de wendbaarheid van jou of van je medewerkers afremmen met als doel om deze belemmeringen respectvol te stoppen zodat de energie weer meer gaat stromen.

Meer informatie vind je binnenkort op deze website en op de website van het het Leerbedrijf. Wil je daar niet op wachten? Neem dan contact op voor een afspraak.

Sjoerd de Vries Org
Sjoerd de Vries

Sjoerd de Vries heeft als zakelijk systemisch adviseur een onderscheidende signatuur in coaching en systemisch adviseren in de overheidssector. Met innovatieve systemische adviesmethoden coacht en adviseert hij bij mens- en organisatievraagstukken.

Sjoerd de Vries is de drijfveer achter het merk sjoerddevries.org. Met zijn achtergrond als manager en bestuurder heeft Sjoerd zowel nationaal als internationaal ervaring met wendbare overheden die sterk beïnvloed worden door maatschappelijke ontwikkelingen. Op een innovatieve wijze mengt hij in zijn werk analytisch en systemisch denken, om vernieuwende vormen en wegen te ontdekken die on the job passend zijn en de mens en organisatie helpen om zijn of haar positie te optimaliseren. Met zijn manier van kijken en doen brengt hij individuen en groepen in beweging, of dat nu politiek bestuurders zijn, directies of anderen in het ambtelijk apparaat.

Advies | Coaching | Onderzoek | Curssussen / Trainingen |  Contact

 

Comments are closed.