Nederlandse Gemeenten werken effectief door systemisch denken

Wil jij jouw passie en talenten inzetten en overbrengen op jouw werkomgeving? Wil je vanuit actie uitgedaagd worden om verantwoordelijkheid te nemen voor zaken die je tot de kern, waardevrij, herkent en erkent in hoe ze op jou of jouw organisatie afkomen. Durf jij te kijken en handelen naar wat er nu is? Dan is de leergang De Kern wat voor jou.

Als systemisch coach breng ik individuen en groepen in beweging, zowel nationaal als internationaal. Mijn werkveld is Noord Amerika, Europa en Afrika. Ik ben vaste debater in het radioprogramma Het Lagerhuis op radio 1, een gewaardeerd lid van het internationale Social Venture Network en medeoprichtervan de Flow & Go Foundation. Deze stichting geeft gratis trainingen in het zuiden van Afrika aan ondernemende entrepreneurs in achterstandsituaties.

Systemisch leren werken

Ik hanteer een systemische benadering van organisatieverandering. In deze leergang laat ik jou deze unieke aanpak ervaren, zodat jij sneller tot de essentie van organisatievraagstukken kunt komen. Ik zet in de leergang organisatieopstellingen neer op basis van een organisatievragen uit de praktijk en  leert je systemisch te kijken naast je waardevolle analytische kijk. Met deze combinatie onderzoek je samen vraagstukken vanuit vijf systemische basis vragen:

1. Waar komt het organisatie vraagstuk en de organisatie vandaan;
2. Wie horen er nu bij en wie hoorden er eerder bij;
3. Wat zijn in dit vraagstuk een ieders taken en verantwoordelijkheden;
4 Hoe ziet de balans van geven en nemen er uit in de organisatie door het vraagstuk;
5. Waar neigt de organisatie naar toe door dit vraagstuk ? Hoe komt deze toekomst
op haar af en hoe anticipeert ze daar op.

Kom tot de kern

Tijdens de leergang leer je in beweging te komen op zoek naar de essentie van verschillende organisatievragen en naar de essentie van eigen vraagstukken. Na afloop heb je ervaring opgedaan met het systemisch werk in organisaties die je in je dagelijkse praktijk kunt gebruiken voor jezelf en voor je organisatie. Daarnaast beschik je over nieuwe kennis en oefeningen die je gelijk kunt delen met collega’s in je organisatie. Kom naar deze leergang en neem de organisatievragen mee die jij tegenkomt en kijk samen naar de kern van de organisatie vraagstukken van je mede deelnemers.

Tijdens de leergang gaan we aan de slag met

- Action learning opdrachten: prikkelend, verassend en heel erg leerzaam;
- Systemisch werkmethoden voor organisatie verandering;
- Eén individueel coachingsgesprek;
- 50 uur training in een groepszetting;
- Ervarend leren in een outdoor leeromgeving
- Werken aan persoonlijk talent en persoonlijke doelen.

Programmadata en aanmelden

15 januari 2018
12 februari 2018
5 maart 2018
2 april 2018
30 april 2018
21 mei 2018

Voor vragen en/of aanmelden kun je me bereiken op 06-27167938 of mail naar sjoerd@sjoerddevries.org.

Leergang De Kern: Effectief werken door systemisch denken. Een leergang speciaal voor Nederlandse Gemeenten. Download de brochure.

Download de brochure

 

Sjoerd de Vries Org
Sjoerd de Vries

Sjoerd de Vries heeft als zakelijk systemisch adviseur een onderscheidende signatuur in coaching en systemisch adviseren in de overheidssector. Met innovatieve systemische adviesmethoden coacht en adviseert hij bij mens- en organisatievraagstukken.

Sjoerd de Vries is de drijfveer achter het merk sjoerddevries.org. Met zijn achtergrond als manager en bestuurder heeft Sjoerd zowel nationaal als internationaal ervaring met wendbare overheden die sterk beïnvloed worden door maatschappelijke ontwikkelingen. Op een innovatieve wijze mengt hij in zijn werk analytisch en systemisch denken, om vernieuwende vormen en wegen te ontdekken die on the job passend zijn en de mens en organisatie helpen om zijn of haar positie te optimaliseren. Met zijn manier van kijken en doen brengt hij individuen en groepen in beweging, of dat nu politiek bestuurders zijn, directies of anderen in het ambtelijk apparaat.

Advies | Coaching | Onderzoek | Curssussen / Trainingen |  Contact

Comments are closed.