Gratis e-book: organisatie-opstellingen voor beginners

Dit E-book is voor iedereen die kort iets meer wil weten van organisatie- opstellingen.

Dit nieuwe E-book is in de eerste instantie gemaakt voor alle organisaties die met mij in een organisatieopstelling hebben gestaan. Aan al deze mensen ben ik veel dank verschuldigd omdat zij al die jaren het mij mogelijk hebben gemaakt om dit werk verder te ontwikkelen. Dank voor jullie vertrouwen.

Dit nieuwe E-book is ook voor iedereen die eerst wat meer wil lezen over: wat opstellingen zijn, voor wie het nuttig is, wat je erover zou moeten weten, wie je het nou kan adviseren en wanneer.

Dit nieuwe E-book is voor zij die binnenkort voor het eerst bij mij een organisatie-opstelling gaan meemaken en vooraf daarover meer willen lezen. Over wat er met een praktijk casus nou gebeurt in een opstelling.

Dit nieuwe E-book is ook een naslagwerk voor iedereen die net een organisatie opstelling bij mij heeft meegemaakt en die nieuwsgieriger is geworden naar deze, veel ingezette, professionele tool. "Ik ben nog steeds aan het malen in mijn hoofd over de organisatieopstellingen van gisteren ..... dank zij jou is nu duidelijk geworden waar het probleem zit en welke oplossingen daarachter zichtbaar worden." Dit soort opmerkingen laat de vaak grote fascinatie en verbazing van klanten zien over de uitkomst van een organisatie vraagstuk.

Organisatieopstellingen laten zaken, die in een casus spelen, zien zoals ze afkomen op mens en organisatie, niet mooier en niet lelijker. Door daar waardevrij samen naar te kijken zie je gezamenlijk datgene wat er is. Dit zien, ervaren en erkennen is de start van een nieuwe oplossing.

In dit nieuwe e-book deel ik mijn passie voor het begeleiden van organisatie-opstellingen. Deze professionele, innovatieve adviesmethode geeft de klant en mij als begeleider de ruimte om de dynamiek tussen mensen, in een organisatie vraagstuk, zelf te ervaren en geeft de klant en de begeleider de ruimte om deze kennis om te zetten in inzichten richting nieuwe oplossingen.

Als extra beschrijf ik de vijf systemische organisatievragen die al duizenden jaren, steeds opnieuw aan organisaties gevraagd worden door adviseurs.

Vul onderstaand formulier in en vraag dit gratis e-book aan.

 

Sjoerd de Vries Org
Sjoerd de Vries

Sjoerd de Vries heeft als zakelijk systemisch adviseur een onderscheidende signatuur in coaching en systemisch adviseren in de overheidssector. Met innovatieve systemische adviesmethoden coacht en adviseert hij bij mens- en organisatievraagstukken.

Sjoerd de Vries is de drijfveer achter het merk sjoerddevries.org. Met zijn achtergrond als manager en bestuurder heeft Sjoerd zowel nationaal als internationaal ervaring met wendbare overheden die sterk beïnvloed worden door maatschappelijke ontwikkelingen. Op een innovatieve wijze mengt hij in zijn werk analytisch en systemisch denken, om vernieuwende vormen en wegen te ontdekken die on the job passend zijn en de mens en organisatie helpen om zijn of haar positie te optimaliseren. Met zijn manier van kijken en doen brengt hij individuen en groepen in beweging, of dat nu politiek bestuurders zijn, directies of anderen in het ambtelijk apparaat.

Advies | Coaching | Onderzoek | Curssussen / Trainingen |  Contact

 

Comments are closed.