Fenomenologisch werk

In mijn werk gebruik ik geen vragenlijsten en zit ik ook niet meer in een strak theoretisch kader. Mijn werk, in levende systemen die door mensen gemaakt zijn, is fenomenologisch.
Ik betreed een organisatie zoals al onze voorouders dat vroeger gedaan zouden hebben, in een veld en bespied dat wat er is. Wat laat zich hier zien als ik dit gebouw binnenga, hoe zien de samenlevingsvormen er hier uit. Al deze indrukken laat ik waardevrij mijn interne belevingswereld binnenkomen.
Welke verhalen zie ik als ik naar een zakelijke omgeving kijk.Welke van deze subjectieve ervaringen moet ik straks omzetten in nuttige onderzoekende objectieve taal. Wat laat zich wel beschrijven en wat niet.

 

Sjoerd de Vries Org
Sjoerd de Vries

Sjoerd de Vries heeft als zakelijk systemisch adviseur een onderscheidende signatuur in coaching en systemisch adviseren in de overheidssector. Met innovatieve systemische adviesmethoden coacht en adviseert hij bij mens- en organisatievraagstukken.

Sjoerd de Vries is de drijfveer achter het merk sjoerddevries.org. Met zijn achtergrond als manager en bestuurder heeft Sjoerd zowel nationaal als internationaal ervaring met wendbare overheden die sterk beïnvloed worden door maatschappelijke ontwikkelingen. Op een innovatieve wijze mengt hij in zijn werk analytisch en systemisch denken, om vernieuwende vormen en wegen te ontdekken die on the job passend zijn en de mens en organisatie helpen om zijn of haar positie te optimaliseren. Met zijn manier van kijken en doen brengt hij individuen en groepen in beweging, of dat nu politiek bestuurders zijn, directies of anderen in het ambtelijk apparaat.

Advies | Coaching | Onderzoek | Curssussen / Trainingen |  Contact

Comments are closed.