Als de aanname het probleem is

Dagelijks heb ik de naïeve aanname dat de wereld is, zoals ik die zie. Mijn werkelijkheid is vaak zoals ik die lief heb. Dit ondanks voortschrijdende inzichten en de zekerheid dat mijn manier van kijken niet de juiste manier hoeft te zijn.

Ik leef dus met schijnbare werkelijkheden die mij en anderen in de problemen brengt. Dit op een zelfde wijze zoals een rechter de aanname volgt dat de mens voor zijn handelen verantwoordelijk is. Zonder die aanname kan hij of zij het vak van rechter niet uitoefenen. Een Duitse denker schreef in 1917 over aannames het volgende: ''In onze beste uren worden we wakker en herkennen we dat we dromen''. Ik denk dat ik dat wel mooi vind. Of heb ik er nu weer een probleem bij?

Sjoerd de Vries Org

sjoerd-header
Sjoerd de Vries heeft als zakelijk systemisch adviseur een onderscheidende signatuur in coaching en systemisch adviseren in de overheidssector. Met innovatieve systemische adviesmethoden coacht en adviseert hij bij mens- en organisatievraagstukken.

Sjoerd de Vries is de drijfveer achter het merk sjoerddevries.org. Met zijn achtergrond als manager en bestuurder heeft Sjoerd zowel nationaal als internationaal ervaring met wendbare overheden die sterk beïnvloed worden door maatschappelijke ontwikkelingen. Op een innovatieve wijze mengt hij in zijn werk analytisch en systemisch denken, om vernieuwende vormen en wegen te ontdekken die on the job passend zijn en de mens en organisatie helpen om zijn of haar positie te optimaliseren. Met zijn manier van kijken en doen brengt hij individuen en groepen in beweging, of dat nu politiek bestuurders zijn, directies of anderen in het ambtelijk apparaat.

Advies | Coaching | Onderzoek | Curssussen / Trainingen |  Contact

Comments are closed.